zaterdag 2 juni 2007

Verkiezingen 07: SP.A-Spirit

Kopman: Johan Vande Lanotte

Communautair: Het kartel met Spirit is natuurlijk, net zoals bij de CD&V, een probleem op communautair vlak. De houding van de SP-A is vrij onduidelijk wat betreft communautaire dossiers. Zo stellen ze dat "Een onafhankelijk Vlaanderen is niet nodig. Vlaanderen heeft nu reeds ruime bevoegdheden. Ze moet deze bevoegdheden ten volle benutten en tegemoet komen aan de behoeften van de bevolking. SP.A is wel vragende partij voor een aantal extra bevoegdheden, zoals de spoorwegen." doch kartelpartner Spirit is wél vragende partij voor Vlaamse onafhankelijkheid.
Dit gezegd zijnde moeten we benadrukken dat zelfs de houding van de SP.A van weinig respect voor het land getuigt. Zo blijft men volharden in de nodeloze regionalisering. Het lijkt ons geloofwaardig dat een treinlijnVlaams moet worden om beter te lopen.
We merken nogmaals dat kartels de transparantie naar de kiezer toe nodeloos onmogelijk maken. Extra stemmen zijn blijkbaar belangrijker dan het behoud van het land.

Vlaanderen onafhankelijk?: "Niet nodig?"

3 opmerkingen:

Anoniem zei

we moeten zien hoe de wind draait, en wat de invloed van Spirit op de partij is

Anoniem zei

Jullie bedoelen zeker "ongeloofwaardig" ipv "geloofwaardig" me dunkt.

Anoniem zei

Ik stel vast dat Geert Lambert in een interview in de P hoog van de toren blaast over het feit dat zijn partij er verantwoordelijk voor is dat ze de “socialistische partij anders” zo ver gekregen hebben om de splitsing van het werkgelegenheidsbeleid vooraan op de politieke agenda te plaatsen voor de komende staatshervorming.

Het subsidiariteitsbeginsel wordt daarbij naar voor geschoven als vergoelijking.
Indien dit waar zou zijn dan zou je iedere provincie een eigen werkgelegenheidsbeleid moeten laten voeren en hou je niets meer over van solidariteit - een provincie zoals Limburg is dan zeker onvoldoende zelfbedruipend om een vangnet voor zijn werklozen te voorzien en raakt van de regen in de drup.
En dat terwijl West-Vlaanderen (het Texas van België) zou zwemmen in het geld.

Een splitsing van het werkgelegenheidsbeleid zal met zekerheid lijden naar sociale afbraak in het zuiden van het land.
Een sociale afbraak die zeker ook gevolgen zal sorteren voor de loontrekkenden in laag België omdat Waalse werknemer plots veel goedkoper en interessanter zullen blijken dan Vlaamse werknemers (loon en arbeidsvoorwaarden zullen immers niet meer dezelfde zijn maar anders en naar alle waarschijnlijkheid minder goed).

Dat het subsidiariteitsbeginsel enkel en alleen maar doorgetrokken wordt tot op het gewestelijke niveau bewijst niet enkel hier maar op alle vlakken de nationalistische ideologie waarin nu ook de zogenaamde zelfverklaarde socialisten van de SPA meestappen.

Nationalisme en socialisme samenbrengen is nog nooit een goed idee geweest en heeft al tot de grootste uitwassen geleid die de mensheid ooit gekend heeft.

SPIRIT + SPA = Nationaal Socialisme (om van te huiveren nietwaar).