dinsdag 6 maart 2007

Federale verkiezingen

De federale verkiezingen komen eraan, spijtig genoeg nog steeds zonder inbegrip van een Federale Kieskring. Die zou het mogelijk maken dat Belgen op kandidaten van beide landshelften konden stemmen. Een verdere vorm van democratie, als het ware. Laat ons hopen dat dit in de toekomst mogelijk wordt.
Voor de verkiezingen zelf lijkt het alvast zo dat er slechts één traditionele partij is die de Belgische Staat trouw blijft. Op hun congres liet de Open VLD weten:

De staatshervorming verloopt via een open dialoog. “Open Vld” zegt neen tegen elke vorm van separatisme die de Belgische federatie schade berokkent. (bron: VLD)

Met de wijfelende houding van SP.A en het "omfloerst" separatisme dat de CD&V voorstaat, lijkt het ons niet meer dan normaal dat onze voorkeur enkel maar kan uitgaan naar Verhofstadt.
Net als zij staat Unitair een open dialoog tussen Belgen voor, waardoor we samen kunnen zoeken naar oplossingen voor de problemen die zich stellen, zoals stijgende armoede en onze rol in de wereldeconomie. Het is geen tijd voor separatisme, maar voor solidariteit en samenhorigheid.

Want eendracht, maakt macht.

1 opmerking:

Anoniem zei

De splitsing van de kieskring BHV in ruil voor een federale kieskring lijkt me een bilijke oplossing, zodoende is iedereen tevreden.