maandag 5 maart 2007

Oprichting van Unitair

Enkele Leuvense studenten zijn vanochtend overgegaan tot het publiceren van deze blog. Wij achtten het reeds geruime tijd noodzakelijk om ook onze stem te laten horen. De stem van de jonge Nederlandstalige Belgen die niet voor meer separatisme en extremisme staan, maar een eenheid voorstaan die een constructieve discussie bepleit.

België zoals we het vandaag kennen is een onwerkbaar kluwen. Er is duidelijk te ver gegaan in de vele staatshervormingen (gemiddeld om de 7 jaar sinds 1970). Het wordt tijd dat er een duidelijke studie wordt gedaan naar een positieve werking van de Federale Staat.
Hierin moet er aandacht zijn voor drie punten:

1. Het behoud van de huidige taalwetten.
2. De oprichting van een Federale Kieskring, zodat elke Belg zijn/haar parlement kan kiezen, zonder te kijken naar een taalvoorkeur. Dit betekent ook dat politici van over de taalgrens zich moeten 'verdedigen' aan de andere zijde, en dus een verantwoording af te leggen hebben bij de gehele bevolking.
3. Herfederalisering van bepaalde werkdomeinen.

Informatie rond onze werking kan u steeds bekomen via e-mail (unitair@gmail.com) of door een comment na te laten. Hoewel we weten dat deze blog veel stof kan doen opwaaien, zijn alle opmerkingen vrij en ongemodereerd. Wij staan voor om het debat aan te gaan met eenieder.

Geen opmerkingen: