zondag 18 november 2007

Meer dan 35,000 mensen voor België


Vandaag manifesteerden ruim 35,000 mensen voor het behoud, en het versterken van de eenheid van België. Unitair kwam met een kleine delegatie naar Brussel en zag dat het goed was: de slogans waren tweetalig, de sfeer zat er goed in en de opkomst was immens.

We storen ons wel aan de verslaggeving door de media, zoals de VRT: de slogans waren niet eentalig, er was een groot aantal Vlamingen (minstens 40%) en het was een manifestatie vanuit het hart van de hele Belgische bevolking, niet dixit De Vadder: "één taalgroep, dat doet toch altijd pijn". Vreemd genoeg wist enkel het VTM-nieuws deze zaken correct te vatten.

In Vlaams-nationalistische hoek noemt men de opkomst een "teleurstelling". Ik kan de heren geruststellen: Men mag immers niet uit het oog verliezen dat de "behoudensgezinde houding" er nooit één is die uitnodigt tot massabijeenkomsten. De meeste mensen verwachten dat het "allemaal zo'n vaart niet zal lopen" en willen hun zondag niet in de kou gaan doorbrengen.

Als we dat in ons achterhoofd houden, dan is deze opkomst fenomenaal, en minstens het tienvoud van wat elke manifestatie voor Vlaamse onafhankelijkheid ooit zal inhouden.

Leve België!

9 opmerkingen:

Smithson zei

Beste unitaristen,

Zeer amusant is het om te zien hoe jullie zichzelf op de borst kloppen om een politiek feit dat er geen is: een manifestatie, volledig georganiseerd door een Waalse ambtenaar die een blijkbaar onomstotelijke 35 000 mensen op de been brengt. Vreemd toch dat:

- Dit keer de politiecijfers en de cijfers van de manifestanten volstrekt met elkaar kloppen. Dat gebeurt bij controversiële betogingen nooit, wat bewijst dat dit een regimebetoging was.

- Jullie zo'n mooie ronde cijfers kunnen hanteren als 40 % Vlamingen. Als die mars toch zo getuigde van eenheid, hoe haal je dan de Vlamingen eruit? Of hebben jullie alle - vermeende - 35 000 mensen gevraagd of zij Vlaming waren. Laat me niet lachen.

Een beetje zelfkritiek kan geen kwaad. Laat het hoera-gejuich maar voor wat het is. De Vlaamse marsen op Brussel in 61 en 62, dát trok volk. Allemaal Vlamingen.

Vlaamsgezinde groeten,

Smithson.

Unitair zei

Beste Smithson,

Laat ons 1 ding niet vergeten, en het is al tot in den treure herhaald: dit is geen radicale, controversiële betoging omdat een houding pro de Belgische eenheid geen controversiële houding is!

Dit betekent dat een overgrote meerderheid van de mensen onze mening wel deelt (lees er de statistieken maar is op na, maximaal 12% echte separatisten in Vlaanderen) maar gewoon niet komt om te protesteren, omdat het a) zeer koud was, b) zeer vroeg was, c) zondag was.

Wanneer de toekomst van het land écht op de helling staat, zal u het aantal betogers makkelijk zien vertienvoudigen.

Trouwens: elke manifestatie vandaag de dag pro Vlaamse onafhankelijkheid zal zeker niet die betogingen van 61 en 62 evenaren. Verre van.

Wij zijn ridderlijk wanneer we bepaalde zaken toegeven, waarom zijn de nationalisten vandaag niet ridderlijk dat dit toch wel een aardige opkomst is?

Anoniem zei

Volgens de organisatoren waren er zo'n 50000 aanwezigen, een getal dat op geen enkele media vermeld werd.

Een bewijs van de totale boycot waaraan de Belgicisten ondergevig zijn.

Unitair zei

Over het aantal Vlamingen: Natuurlijk is het geen betrouwbare telling, maar als ik rond me in ongeveer 1/3 van de gevallen wel Nederlands hoor, dan kan ik daaruit concluderen dat er minstens 1/3 Vlaamse betogers zijn, laat ons dus zeggen 40% omdat vele mensen Frans spreken. Niet omdat ze Franskiljon zijn, maar omdat ze intellectueel in staat zijn een tweede taal te spreken als ze hun Waalse vrienden begroeten.

Anoniem zei

Vlaamse en Waalse studenten knuffelen in Leuven

LEUVEN - Naar schatting zo’n vierhonderd Vlaamse en Waalse studenten hebben mekaar op het Ladeuzeplein in Leuven eens goed vastgepakt. Dat gebeurde onder het motto 'België knuffelt. Les belges s’embrassent'.
De actie ging uit van enkele KU Leuven-studenten en had de steun van de studententenraad AGL van UCL en verschillende Leuvense faculteitskringen.

De aanwezigen - de Franstalige studenten waren in de meerderheid - werden getracteerd op een gratis pint. Een aantal studenten droeg buttons met de tekst 'I want you for Belgium'.

De studenten riepen ook op om de petitie 'Red de solidariteit' te ondertekenen. 'Het is niet de bedoeling om politieke ideeën te promoten, maar wel om een positief en warm signaal te geven in periode van crisis. Wat ons verdeelt verzwakt ons', aldus organisator Sander Hereijgers.

Een twintigtal leden van de Vlaamse Volksbeweging deelden papiertjes uit met de tekst 'Liefde is ... elkaar vrijheid gunnen'. 'België wurgt de toekomst van Vlaanderen en het zelfvertrouwen van Wallonië', aldus de VVB.

Een tiental personen van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) stond langs de kant met een spandoek waarop de onafhankelijkheid van Vlaanderen geëist werd.

Er was ook een incident met enkele personen die om onduidelijke redenen ballonnen gevuld met een vies goedje onder het publiek deden openspatten. De politie pakte een viertal mensen op.
svh

Anoniem zei

Gebeurt er hier nog iets, sinds de betoging is er al vanalles gebeurt maar ik moet blijkbaar niet hier zijn om daar een unitaristische visie op terug te vinden

Philippe zei

In Vlaanderen zijn op de dag van vandaag meer Unitaristen dan er seperatisten zijn volgens de laatste peiling.

En ondanks het vrije podium die de seperatisten in alle mediatieke kanalen krijgen moeten ze toch het loodje leggen .

Wanneer krijgen de unitaristen een minstens evengroot aandeel in de berichtgeving?

Anoniem zei

Die 35 000 zijn nog een keer naar Brussel afgezakt voor Belgavox.

De politiek blijft immmers potdoof voor de verzuchtingen van haar bevolking dus nu sluiten ook allerhande vedetten zich aan bij deze burgerbeweging.

Anoniem zei

Unitaristen zijn collaborateurs. En wat moet daarmee gebeuren?