vrijdag 13 april 2007

Transfers dalen steeds meer

Het modewoord van de afgelopen jaren, de 'transfers', begint zo stilaan aan betekenis in te boeten. Niet alleen is het zo dat herhaald is aangetoond dat heel wat zogenaamde transfers niet meer zijn dan logische verdelingen (cfr. boetefonds), nu toont onderzoek ook aan dat het grootste twistpunt -de ziekenzorg- stilaan ook transferloos wordt.
Zowat vijftien jaar nadat ze een emotioneel politiek strijdpunt waren geworden, zijn de grote verschillen in de ziektekostenuitgaven tussen de drie gewesten bijna verdwenen: ze bedragen nog enkele procentpunten. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de ziekteverzekering die De Standaard en Le Soir konden inkijken. (Bron: De Standaard)

Waar is nu het nut van de separatistische praat over een scheiding van de ziekenzorg gebleven? Misschien moeten de Vlaams-nationalisten op zoek gaan naar andere zinloze punten waarop ze zich kunnen baseren.
Ongetwijfeld zijn de Walen de Vlamingen wel ergens aan het bestelen. Gewoon blijven zoeken!

1 opmerking:

Anoniem zei

volgens de nva hebben zij nooit over die transfers geklaagd, maar énkel over de verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië.

Je ziet: als kunnen ze niet meer klagen over het geld, dan beginnen ze wel ergens anders over