donderdag 26 april 2007

Debat met Guy Verhofstadt

Unitair was afgelopen woensdag aanwezig op het debat met Guy Verhofstadt, georganiseerd door het LVSV in het MTC in Leuven. De opkomst was talrijk, de temperatuur hoog.
Na een, al bij al, vrij saai halfuurtje vraagstelling door VRT-journalist Ivan de Vadder -even pompeus als altijd- was het tijd voor de vragen van het publiek.

Eén van de eerste vragen ging, zoals verwacht, meteen over de Vlaamse zaak. Het is immers geen geheim dat de Vlaams-nationalistische gedachten ook onder de studenten blijkbaar haar slachtoffers gevonden heeft.
Nationalisme is nu eenmaal een eenvoudige oplossing voor ingewikkelde problemen.

De vraagsteller, mét zwart-geel lintje, wou graag van de premier weten wat hij van de uitspraak van Herman De Croo vond, die Vlaams-nationalisten met mentaal geretardeerden vergeleek.
Verhofstadt reageerde prompt dat de NSV-er zich mogelijks aangesproken voelde door deze uitspraken, doch wees erop dat Dhr. De Croo zich hier reeds voor heeft geëxcuseerd. Hij wees er verder op dat nationalisme een té eenvoudige oplossing is van moeilijke problemen, en dus absoluut niet aan te bevelen is.

Met andere woorden: met Verhofstadt geen separatisme? Dat hebben wij toch gehoord.

Geen opmerkingen: